Čokoládový fondant ("soufflé")

Na 4 porce budeme potřebovat:
  • 100 g čokolády (70 % kakaa a víc)
  • 90 g másla
  • 120 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 40 g hladké mouky

Na vymazání formiček:
  • kousek másla
  • hladká mouka na vysypání formiček

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo. V míse ušleháme do pěny celá vejce s cukrem. K ušlehané pěně přidáme rozpuštěnou čokoládu a ihned mícháme, aby se nám vejce nesrazila. Přisypeme mouku a umícháme hladké těsto. Formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou, těsto do nich rozdělíme. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 10 - 15 minut. Po upečení fondant objedeme nožem, aby šel hezky vyklopit.

Jak fondant podávat? Je to sladká bomba, takže ho můžeme podávat klidně samostatně, ale já ho mám nejradši se svařeným ovocem - rybíz, borůvky, maliny. :) Případně k fondantu můžete podávat vanilkovou zmrzlinu.

Dobrou chuť! :)


Andy's diary

Žádné komentáře:

Okomentovat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥