Skotské vejce

Na 2 porce budeme potřebovat:

  • cca 400 g mletého masa (já dávám mix vepřového a hovězího)
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • strouhanku
  • trošku olivového oleje

Do hrnce si dáme uvařit vejce. Vaříme cca 5 minut. Mezitím si do mísy dáme mleté maso, které dostatečně osolíme, opepříme a prolisujeme 2 stroužky česneku. Vše pořádně promícháme. Vejce si po uvaření necháme vychladnout. Poté je oloupeme a opláchneme ve studené vodě. Vejce obalíme masovou směsí a celou masovou kouli ještě obalíme ve strouhance. Koule dáme do pekáčku vystlaného pečicím papírem a zakápneme troškou olivového oleje. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C do té doby, než budou mít skotská vejce zlatou křupavou kůrčičku (cca 30 - 40 minut). Čas je opravdu orientační, záleží na typu trouby.

Podáváme se zeleninovým salátem. Dobrou chuť! :)


Andy's diary

Žádné komentáře:

Okomentovat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥