Na korpus:
- 200 g celozrnných sušenek (Bebe či Havlíčkovy sušenky)
- trošku mléka
Na náplň:
- 625 g nízkotučného tvarohu (dvě a půl vaničky)
- 450 g bílého jogurtu
- 3 vejce
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce Solamylu
- špetku soli
Nahoru:
- plechovka oblíbeného kompotovaného ovoce (já jsem použila mandarinky a meruňky)
- želé
Nejprve si připravíme korpus. Sušenky rozdrtíme na malé kousky, přilijeme trošku mléka, aby nám vzniklo sušenkové těsto. Těsto potom rozprostřeme do tukem vymazané formy. Troubu předehřejeme na 180°C a korpus dáme na 15 minut péct.
Mezitím si připravíme náplň. V míse smícháme tvarohy, jogurt, vejce, med (kdo má rád sladší dezerty, dá více medu), Solamyl a špetku soli. Pořádně rozmícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Když máme upečený korpus, nalijeme na něj tvarohovo-jogurtovou náplň. Do trouby pod mřížku umístíme kastrůlek s horkou vodou, na mřížku položíme formu a pečeme 15 minut na 180°C. Poté snížíme teplotu na 150°C a pečeme ještě dalších 60 minut. Po vyndání necháme vychladnout.
Po vychladnutí klademe na upečený cheesecake ovoce. Na zalití použijeme želé uvařené podle návodu na obalu. Necháme v ledničce nebo na jiném chladném místě zatuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥