Zdravý cheesecake s mandarinkami a meruňkami

Na větší dortovou formu potřebujete:

Na korpus:
  • 200 g celozrnných sušenek (Bebe či Havlíčkovy sušenky)
  • trošku mléka

Na náplň:
  • 625 g nízkotučného tvarohu (dvě a půl vaničky)
  • 450 g bílého jogurtu
  • 3 vejce
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce Solamylu
  • špetku soli

Nahoru:
  • plechovka oblíbeného kompotovaného ovoce (já jsem použila mandarinky a meruňky)
  • želé

Nejprve si připravíme korpus. Sušenky rozdrtíme na malé kousky, přilijeme trošku mléka, aby nám vzniklo sušenkové těsto. Těsto potom rozprostřeme do tukem vymazané formy. Troubu předehřejeme na 180°C a korpus dáme na 15 minut péct.

Mezitím si připravíme náplň. V míse smícháme tvarohy, jogurt, vejce, med (kdo má rád sladší dezerty, dá více medu), Solamyl a špetku soli. Pořádně rozmícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Když máme upečený korpus, nalijeme na něj tvarohovo-jogurtovou náplň. Do trouby pod mřížku umístíme kastrůlek s horkou vodou, na mřížku položíme formu a pečeme 15 minut na 180°C. Poté snížíme teplotu na 150°C a pečeme ještě dalších 60 minut. Po vyndání necháme vychladnout.

Po vychladnutí klademe na upečený cheesecake ovoce. Na zalití použijeme želé uvařené podle návodu na obalu. Necháme v ledničce nebo na jiném chladném místě zatuhnout.

Dobrou chuť! :)





Andy's diary

Žádné komentáře:

Okomentovat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥