Andy na tripu - Velká Británie - 2. díl

Hello, 

how are you, my dear visitors? :) Ne, nebojte, tento článek nebude v angličtině. ;) Jen jsem při vzpomínání na Anglii zase dostala jazykovou horečku. :) Kde jsme to skončili minule? Jasně, u zpožděného vlaku z Calais do Doveru. Tak pokračujeme! Nasaďte si klobouky, protože teď přijde povídání o tom, co všechno jsme navštívili. Sama se divím, že jsme toho stihli tolik... Jdeme na to!

2. DEN - POKRAČOVÁNÍ - CESTA EUROTUNELEM, PŘÍJEZD DO BRITÁNIE, LONDÝN
"Wow, tak to je mazec!" tato slova mi prolétla hlavou, když jsme vjeli do vlaku. Jako víte co, v životě jsem podivnější vlak neviděla. Autobusem jsme museli projet až co nejdál "dále do vozu". Pak jsme zastavili a zůstali jsme normálně sedět v autobuse. Všichni pomalu ani nedýchali a čekali jsme, co se bude dít dál. Když se nalodila (v tomto případě spíše navlačila) všechna vozidla, začal se vlak pohybovat. Vlak měl jen pár malých okének, takže nebylo vidět téměř nic. ;) Ale jedním z nich jsme stihli zaregistrovat, že jsme již vjeli do tunelu. Po chvíli mi zalehly uši, tak jsem si vzala žvýkačku, abych to zalehnutí trošku uvolnila. Průvodkyně se nás ptala, zda jsme poznali, že už jedeme pod mořem. Ach, ty uši. :) Asi za hodinku (která jako by neuběhla, protože v Británii mají o hodinu méně) jsme vyjeli z Eurotunelu v Doveru. "Ty bláho! My jedeme po levé straně! To je masakr." začali všichni vykřikovat. Řítili jsme se směr LONDÝN. Cesta z Doveru měla trvat asi hodinu. Před Londýnem a v samotných londýnských uličkách však zhoustl provoz a my se asi další hodinu proplétali Londýnem na místo, kde nás autobus vysadil.

Příjezd do Londýna

Náš výsadek byl také jedno velké dobrodružství, protože všechny anglické autobusy měly dveře na levé straně, ale ten náš český samozřejmě ne. Tudíž bylo velké dobrodružství s partou rozjařených dětí vystupovat do silnice. :D Všichni jsme se ve zdraví dostali na chodník a začalo naše několikahodinové bloudění po Londýně. Naše první cesta vedla k London Eye. :) Kousek od pověstného "Oka" je samozřejmě Big Ben. Nejdřív jsme byli na nějakém 3D filmu, poté jsme si vystáli frontu na London Eye a viděli jsme Londýn z ptačí perspektivy. :) Z "Oka" je vidět např. na katedrálu Sv. Pavla, na Střep apod. A samozřejmě nesmím zapomenout na Temži. :)

Pohled přes Westminster Bridge na Big Ben

Vstupenka na London Eye - 21,5 £ 

Pohled na kabinu London Eye

Hungerford Bridge

The Shard - "Střep"

Pohled na katedrálu Sv. Pavla

Pohled dolů na další kabinu a Londýn

Pohled na Palace of Westminster a Big Ben

London Eye

Z prohlídky Londýna z "Oka" jsme si to šinuli kolem Palace of Westminster, Big Benu a sochy Olivera Cromwella, až jsme dobloudili k sídlu pana premiéra (v té době byl premiérem ještě David Cameron) na Downing Street.

Socha Olivera Cromwella

Downing Street

Downing Street
Z Downing Street jsem přes St. James's park pokračovali směrem k Buckinghamskému paláci. Tehdy celá Británie s napětím očekávala příchod malé princezny Charlotte, bohužel se narodila až po našem odjezdu, takže jsme neviděli žádnou z velkolepých oslav.

Buckinghamský palác
--- pokračování příště ---

Mějte se fajn. :)

Andy

Andy's diary

7 komentářů:

  1. Moc se těším na další díl! S těmito článku si čím dál tím víc přeji, abych se mohla do Anglie vrátit! Je to tam fakt nádherný! Hlavně všichni ti lidé jsou moc milí! :)♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  2. jeeej, krásne fotky, ja by som ten tunel neprežila, našťastie sme šli trajektom a musím povedať že to bol skvelý zážitok.Londýn je krásny, a je velmi lutujem že som nešla na "Oko" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oko určitě stojí za to. :) Třeba se tam ještě dostaneš. :)

      Vymazat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥