Moje večerní péče o pleť: Odličovač, micelární voda, čisticí gel, krém

Ahoj! :)

Rozhodla jsem se sepsat článek o tom, jak pečuji večer o svůj obličej. Jelikož moje pleť není hladká jako dětská prdelka a rozhodně není bezproblémová, stává se mi často, hlavně v období při očekávání menstruace, že se mi i v mém (pokročilém) věku tvoří na obličeji akné. Abych co možná nejvíce zmírnila dopad tohoto "nepříjemného společníka" na svou pleť, naučila jsem se používat (obvykle) každý den těchto pět kosmetických pomocníků:

1. Zklidňující odličovač 2v1 Essentials Sensitive od Garnier
Tento dvoufázový odličovač je bez alkoholu a parfemace. Odstraňuje voděodolný make-up a mně naprosto vyhovuje. Pleť s ním vždy dobře odlíčím, nedráždí oči a navíc není ani nijak extra drahý - v drogerii DM stojí 79,90 Kč.


2. Micelární voda Mixa
Produkty Mixa jsem chtěla vždy vyzkoušet, protože jsem na ně slýchala pozitivní ohlasy. Jednou jsem narazila na tyto produkty v akci, tak jsem se rozhodla, že si je koupím. Micelární vodu používám k dalšímu odstranění zbytků make-upu, když náhodou všechno nestáhne odličovač. Také ji používám ráno na vyčištění pleti po probuzení. Micelární voda je bez alkoholu a parabenů a po nanesení se nemá oplachovat. Díky pH 5,5 je citlivá k pokožce. V obchodech se cena této micelární vody pohybuje od cca 130 Kč do 200 Kč. Mám ji již delší dobu, takže si nepamatuji, kolik přesně stála.


3. Čisticí gel Mixa
Dalším krokem při čištění pleti je čisticí gel Mixa. Tento gel by se měl používat ráno a večer. Já ho obvykle používám spíše večer. Stejně jako další produkty Mixa je tento gel bez alkoholu a parabenů. Nanáší se na navlhčenou pleť. Tento gel odstraňuje nečistoty a přebytečný kožní maz. Cena tohoto gelu se pohybuje do 120 Kč.


4. Krém Dove
Posledním krokem je namazání obličeje krémem, aby pokožka nebyla suchá a hlavně působila stále mladistvě, což v určitém věku zajisté oceníte. Dřív jsem používala jiný krém, ale pálil mě po něm obličej, tak jsem přesedlala na Dove. Ten mám ozkoušený už odmalička. :) Cena 75 ml krému je 49,90 Kč.


5. Odličovací tampony
Odličovací tampony používám jak k nanášení odličovače, tak micelární vody, dokonce i čisticího gelu. Bohužel si nikdy nemůžu zapamatovat značku těch kvalitnějších tamponů, takže se mi občas stane, že si koupím nějaké, s nimiž jsem totálně nespokojená a strašně se trhají. Vždycky je to spíš sázka do loterie. Cena odličovacích tamponů se pohybuje od cca 19,90 Kč do 40 Kč.

Jaké produkty používáte na čištění obličeje vy? :)

Mějte se fajn. :)

Andy

Andy's diary

13 komentářů:

  1. Pěkný rituál - jsem ráda, že je víc a víc holek, které neberou odličování stylem "voda, ručník, hotovo" :D

    INKA – lifestyle, focení, líčení, krása, DIY a novinky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by mě ani nenapadlo. :) Stejně jako tvoje story s pudrem před make-upem. :D

      Vymazat
  2. Moc hezký článek :)

    ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. JÁ mám vyzoušenou micerální vodu od Garnier a byla jsem spokojená. Teď jsem ale přešla na čistící gel od Mary Kay a můžu tí říci, že je to mnohem lepší! Opravdu malé množství mi vyčistí pleť jako žádný jiný odličovač a ještě druhý den ráno mám pleť hladoučkou :) Kámoška mi ji ted doporučila a moc jsem ji nevěřila, ale za ty peníze to stojí :)

    OdpovědětVymazat
  4. tú mixu som tiež používala a bola super :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mixu chcem uz dlho vyskusat, tak mozno sa k nej niekedy dopracujem :))
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  6. Micerální voda Mixa je skvělá, dřív jsem na tyhle vody byla náchylná a tahle mi skvěle vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
  7. Mixa je prostě super! Sama ji používám a nemůžu si ji vynachválit! Mám od Mixy i krém, je sice trochu hutnější, ale na zimu je parádní! ♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥