Andy na tripu - Velká Británie - 3. díl

Já vás zdravím, moji milí čtenáři. :)

V minulém díle jsme se konečně dostali k celodenní procházce Londýnem. Článek končil příchodem k Buckinghamskému paláci. Pamatujete? :) Tak pokračujeme. Stále navazujeme na druhý den. Snad se nám podaří přehoupnout se i do třetího. :)

2. DEN - POKRAČOVÁNÍ - LONDÝN - TRAFALGAR SQUARE, MADAME TUSSAUDS 
Od Buckinghamského paláce jsme se vydali po The Mall směrem ke Trafalgar Square. Nejdřív jsme procházeli kolem Admiralty Arch. Pro zajímavost - bylo mi řečeno, že prostřední brána je určena pouze pro královnu, proto je zavřená. Pokud někdo víte, jestli to tak opravdu je, dejte mi vědět. :)

Admiralty Arch
Na Trafalgar Square jsme chvilku pobyli, dali jsme si svačinku a vyfotili jsme pár pamětihodností.





Z Trafalgar Square jsme se vydali kolem sochy Williama Shakespeara do obchodu se suvenýry Cool Britannia na Piccadilly Circus. Takový obchod se suvenýry jsem ještě neviděla. Opravdu tam měli spoustu věcí, člověku až zrak přecházel. Já jsem tam nakoupila různé přívěsky a hrnečky s britským motivem. Nejlepší byl však u vstupu jejich "lákač". Byl to pán, který byl oblečený do oblečení z britské vlajky, vypadal fakt stylově. :)




Z obchodu se suvenýry jsme pokračovali do metra Piccadilly Circus a jeli jsme do muzea. No, do jakého asi? :) To je snad jasné! Madame Tussauds London! Tam to bylo fakt boží, byla tam spousta známých osobností ztvárněných jako voskové figuríny. A koho jsme tam viděli? Davida a Victorii Beckhamovi, Whoopi Goldberg, Charlieho Chaplina, Tigera Woodse, Stephena Hawkinga, Elvise Presleyho, Beatles, Madonnu, Michaela Jacksona, královskou rodinu, Baracka Obamu, Johnnyho Deppa, Nicole Kidman a spoustu dalších. Prohlídka muzea vedla i přes "vláček", který jel takovou historickou částí, kde se nacházely figuríny z minulosti. Bylo to tam moc pěkné. Na konci celé prohlídky jsme prošli částí, kde byly figuríny superhrdinů (např. Hulka, Wolverina, Spidermana), a zamířili jsme do kina na krátký film, kde byly použity různé efekty. Třeba na nás v kině stříkaly kapky vody, nebo nás "kopala" sedačka, prostě to bylo zase něco jiného. Zajímavá zkušenost.










Po odchodu z muzea jsme se vydali na stanoviště autobusu, který nás odvezl na tzv. "meeting point", kde jsme se měli setkat s anglickými rodinami. Vyzvedla si nás tam paní, která nás odvezla k ní domů. Bydleli jsme společně 4 dospělí. Paní bydlela v patrovém domečku, my jsme byli v pokojích po dvou. Hrozně divné bylo, že jsme se vlastně neměli vůbec zouvat. Ach, ti Angličané. Po zabydlení jsme měli večeři, ke které jsme dostali klasické fish & chips. :)


Po večeři jsme se šli ještě projít po okolí. Ke spánku jsme se ukládali pěkně vyčerpaní a s vidinou toho, že další den navštívíme Seven Sisters a Brighton.

--- pokračování příště ---

Mějte se fajn. :)

Andy

Andy's diary

12 komentářů:

  1. Krásné fotky :) Taky bych ráda jednou Velkou Británii navštívila, ale zatím mám v plánu Dánsko-Německo. Jinak to zouvání taky nechápu, myslela jsem si, že je to jen "filmová záležitost" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ona to bohužel filmová záležitost není. :D Přijde mi to spíš takové "na prasáka". Přijdeš do uklizeného domu a můžeš uklízet znovu. :D

      Vymazat
  2. Chtěla bych taky začít cestovat..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já moc cestovatelka nejsem, ale Británie byla super. :)

      Vymazat
  3. Závist! Do Anglie jsem vždycky chtěla!
    http://catthegdiaries.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Když jsme byli v Londýně, tak jsme bohužel muzeum voskových figurín nenavštívili. A moc mě to mrzí, protože je to opravdový zážitek. :/ Tak třeba příště! ♥ Těším se na další díl!
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Jů, krásné fotky :-) Ráda bych ji časem navštívila :-)

    OdpovědětVymazat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥