Březen - měsíc knihy || Čtecí koutek od Favi.cz - wishlist

Ahoj! :)

Máte rádi březen? Já ano! A proč? Protože březen je přeci měsícem knihy! 

Březen je měsícem knihy již od 50. let 20. století. Tehdy se měly knihy dostat do všech domácností a do podvědomí co největšího počtu lidí. Knihovny a knihkupectví tehdy pořádaly různé akce, autorské čtení, besedy. Po sametové revoluci však měsíc knihy téměř zanikl. Nahradil ho tzv. "Týden knihoven". V současné době je březen měsícem knihy a internetu.

Myslíte si, že je v současné době tištěná kniha na ústupu? Máte raději knihy elektronické?

Abych pravdu řekla, já mám mnohem radši knihy tištěné. Už jsem to psala v knižním TAGu. Prostě tištěná kniha a ten pocit, že si ji můžu založit do své sbírky v knihovničce, je prostě bezkonkurenční. Knihy miluji. Před týdnem jsem si pořídila pár knih v Plzni. Zítra ráno si běžím na poštu vyzvednout velký balík knih, který jsem si objednala v týdnu. Moc se těším, protože jsem si objednala tři novinky. Více vám napíšu v "knižních přírůstcích". :) Myslím, že tedy "měsíc knihy" dodržuji dostatečně. :D A komu by se to přeci jen zdálo málo, pro toho mám další informaci. Ve škole pořádáme navíc akci "Čtení pro prvňáčky" a shodou okolností, jsme byli s mými žáky číst prvňáčkům právě tento týden.

Musím se vám taky pochlubit. Nedávno mi přišel e-mail s nabídkou na spolupráci od Favi.cz - vyhledávače nábytku. Jelikož se spolupráce tak trochu týká čtení, rozhodla jsem se, že do toho půjdu. :) 

V rámci spolupráce jsem dostala úkol. Ten zněl jasně - Vytvoř si wishlist s koutkem na čtení. Jelikož mám v bytě jeden prázdný pokoj, hned jsem začala uvažovat nad tím, jak bych ho zařídila, abych tam mohla číst. To by byla paráda! A co jsem si vybrala?


1. Křeslo
Strašně mě u něj zaujala barva a vzor. A navíc je to prostě naprosto boží ušák! Vždycky jsem po takovém toužila.

2. Knihovna
U této knihovny mě naprosto uchvátily zkosené police.

3. Retro lampa
Dalším kusem je lampa na třech nožičkách s pěknými puntíky. Podle mě je to elegantní lampa, která se díky svému dekoru hodí ke všem kusům nábytku.

4. Odkládací stoleček
Malý odkládací stoleček ve světle modré barvě bych využívala k odkládání kávy nebo čaje. :) Líbí se mi jeho jednoduchost.

5. Obraz
Důležitým dekoračním doplňkem, který doladí celkový vzhled čtecího koutku, by pro mě byl určitě tento krásný obraz s motivem listnatého stromu.

Jak by se vám takový koutek na čtení líbil?

Mějte se fajn. :)

Andy

Andy's diary

5 komentářů:

  1. Já osobně mám radši klasiku - tištěné knížky. Mají své kouzlo a můžu si jí očuchat :D Jinak ta retro lampa je skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám svojí místnost prázdnou, kde máme jen morče no možná časem tam bude mimi, ale kdo ví...třeba budu mít dřív čtecí koutek nebo šmínka koutek

    OdpovědětVymazat
  3. Ta knihovna je skvělá! :) A obraz s motivem stromu bych také brala :)

    OdpovědětVymazat
  4. Také preferuji knihy tištěné, prostě není nad vůni nově koupené knihy.
    Ta knihovna je úžasná a je dost originální. Krásný výběr! ♥:)

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥