Filmová recenze - Padesát odstínů temnoty

Název: Padesát odstínů temnoty

Originální název: Fifty Shades Darker

Režie: James Foley

Žánr: Romantické / erotické drama

Rok vydání: 2017

Délka: 117 minut


O ČEM FILM JE: Pokračování filmu na motivy knihy E L James. Film stejně jako kniha vypráví příběh o mladé Anastasii Steelové a bohatém Christianu Greyovi. Po krátkém odloučení se k sobě tito dva mladí lidé zase vracejí, protože zjišťují, že jeden bez druhého nemůžou být. V cestě jim ovšem stojí Christianova minulost, dvě Christianovo bývalky a navíc se do Anina života plete její nadřízený Jack. Pokud jste četli knihu, jistě víte, jak jejich "vztahy" dopadnou.

MŮJ NÁZOR: Na film jsem se po přečtení knihy a po zhlédnutí traileru neuvěřitelně těšila. Na film se dalo koukat, ale že bych z něj byla nějak nadšená, to tedy nejsem. Je to fajn oddychovka, ale spousta pasáží z knihy ve filmu chybí. Dokonce ve filmu chybí některé postavy. Objevily se tam také nepřesnosti, které v knize byly trošku jinak. Chápu, že nacpat celou knihu do jednoho filmu dá práci, vlastně nemůžu říct, že mě film úplně zklamal, ale byl to spíš takový průměr. Rozhodně se mi líbil víc první díl.

HODNOCENÍ: 70 %

TRAILER:

Andy's diary

4 komentáře:

  1. A mně se zrovna více líbil ten druhý díl. :D Souhlasím, že něco vynechali, to mě celkem i mrzelo. Jsem zvědavá na třetí díl. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  2. Já neviděla ani jeden díl (a nečetla jsem), ale slýchám hodně od kamarádek, že ten druhý díl je takový zmatený a nic moc.

    Inka Lifestyle Blog

    OdpovědětVymazat
  3. Poslední dobou zastávám názor, že by se filmový štáb neměl pouštět do filmu podle knihy, která měla více jak 250 stran. Chápu, že do toho filmu nejde dát vše, ale tady toho chybělo opravdu hodně, nebo to bylo děsně rychlé. (např. to s šéfem, ta havárka...) Nevím, mě se filmová adaptace nelíbí. Na poslední díl se sice taky mrknu, ale rozhodně mě nikdo nedostane do kina.
    Blog na zabití

    OdpovědětVymazat
  4. Neviděla jsem ani jeden díl a ani nečetla a jsem na to pyšná! :D Nevím, zkrátka jsem tomuto šílenství nepodlehla. :/ :D Já naopak slyšela, že je to pěkná blbost. :D

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥