Filmová recenze - Papírová města

Název: Papírová města

Originální název: Paper Towns

Režie: Jake Schreier

Žánr: Drama / romantický

Rok vydání: 2015

Délka: 109 minut


O ČEM FILM JE: Film natočený na motivy stejnojmenné knihy spisovatele Johna Greena. Film vypráví příběh o Quentinu Jacobsenovi, celkem tuctovém týpkovi, který od dětství touží po své kamarádce ze sousedního domu, Margo Rothové Spiegelmanové. Margo si ho však vůbec nevšímá. Až jednoho večera se nečekaně objeví v jeho okně a požádá ho, zda by ji doprovázel na nočním dobrodružném tripu za pomstou. Díky noční výpravě se Quentinovi zdá, že se s Margo trošku sblížil. Jenže další den Margo nedorazí do školy, prostě zmizela. Quentin se vydává po jejích stopách a snaží se ji společně se svými přáteli vypátrat.

MŮJ NÁZOR: Od filmu jsem očekávala jen to, že bude zase naprosto jiný než knižní předloha, jak tomu bývá v mnoha případech pokusů o zfilmování bestselleru. Ano, byl trošku jiný, ale myslím, že lepší než kniha. To jsem tedy nečekala. Sice se ve filmu objevily nepřesnosti, které jsou v knize jinak, ale v tomto případě mi to tak moc nevadilo. Dva hlavní hrdinové mi ze začátku filmu vůbec neseděli, ale po chvíli jsem si zvykla. Quentina jsem si dokonce oblíbila, Nat Wolff je sympaťák. U Margo, kterou ztvárnila Cara Delevingne, si tak jistá nejsem. Ta mi prostě nesedla, byla mi od pohledu nesympatická. Ale to je asi jen můj pocit, třeba to budete mít jinak. Každopádně jsem film zhlédla ihned po dočtení knihy a musím říct, že film mě asi zaujal o trošku víc.

HODNOCENÍ: 75 %

TRAILER:

Andy's diary

12 komentářů:

  1. Knihu som nečítala, ale film som si pozrela. Síce Greena veľmi nemusím, tak preto som ani nečítala túto knihu :D, no bola som zvedavá, že o čom to vlastne je. A celkom sa na to dalo dívať, i keď druhýkrát by som si to určite nepozrela :D Taká jednohubka na oddych ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako třeba se na to ještě někdy podívám, ale kdybych to už znovu neviděla, asi to přežiju. :D

      Vymazat
  2. Knihu jsem četla a film také viděla, a rozhodně souhlasím s názorem na Caru. Místo ní bych tam dala radši někoho jiného a lepšího.

    -A- from thatismylifeandblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. tento film som nevidela pretože si chcem najskôr prečítať knihu :) ale verím že je super :)

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasim! Nerikam to temer nikdy ale film se mi zdal lepsi nez knizka. Ta byla takova hodne unyla kdezto film byl udelanej zivejsi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, také se mi většinou líbí kniha mnohem víc než film. Ale tentokrát jedno velké zklamání. Škoda.

      Vymazat
  5. Mě teda víc bavila knížka, než film, jsem hrozný kritik a vadilo mi, že ve filmu bylo dost nepřesností, na to, že s celým natáčením J. Green spolupracoval, jsem se divila, jak byl děj podle knížky jiný. Takže jsem pak v kině dost brblala a na to, jak mám příběhy od Greena ráda, se na tento film asi víc nepodívám :D ale jak se říká, sto lidí, sto chutí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou mám taky radši knihy a vadí mi hodně ty nepřesnosti, ty mi vadily i tady, ale film se mi fakt líbil víc. :)

      Vymazat
  6. Filmy jsem neviděla, protože jsem od spousty mých kamarádek slyšela, že se jim to nelíbilo. :/ Ale tak každý má svůj názor.
    Popravdě já jsem ani tu knihu nedočetla. :D :/

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Film jsem neviděla, ale určitě se na něj podívám. Ale ještě před tím bych si ráda přečetla knížku (kterou už mám doma, ale ještě jsem se k ní nedostala) :)

    OdpovědětVymazat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥