Knižní přírůstky #2

Zdravím vás,

včera jsem si na poště vyzvedla balík knih a navíc jsem si koupila v Plzni ještě jednu další knihu. A jaké knihy tentokrát přibyly do mé sbírky? Pojďme se na ně společně podívat. :)



1. VERONICA ROTH - ČÁRY ŽIVOTA - 239,- Kč
Jelikož mě naprosto nadchla už její série Divergence, musela jsem ve své sbírce mít i tuto knihu, která vypráví příběh Akose a Cyry. Cyra má zvláštní dar bolesti a síly, tento dar její bratr využívá k tyranizování nepřátel. Jsem moc zvědavá, jestli se mi příběh těchto dvou bude líbit tak jako příběh Tris a Čtyřky. :) Moc se na čtení těším.



2. LEIGH BARDUGO - GRIŠA: SVĚTLO A STÍNY - 239,- Kč
Leigh Bardugo je izraelská spisovatelka, její kniha mě zaujala jak obálkou, tak svou anotací. Miluji kouzelnické světy a tohle dle mého bude zase něco jiného, něco, co tu ještě nikdy nebylo. Kniha vypráví o Alině, která nikdy v ničem nevynikala. Jednou, když je se svým regimentem napadena, objeví svou sílu. Dívka je dopravena na královský dvůr a má se stát grišou - členkou skupiny mágů a kouzelníků. Jsem velmi zvědavá na autorčinu prvotinu, protože kniha má dosud velmi pozitivní ohlasy. Snad mě nezklame.





3. ANDREA KANE - TEMNÉ LŽI - 140,- Kč
Detektivky mám celkem ráda, toto je druhý příběh týmu vyšetřovatelů Forensic Instinincts. Vyšetřovatelé řeší brutální vraždu otce chlapce, který má vzácnou poruchu imunity a jehož jedinou nadějí je transplantace kostní dřeně. Jediným vhodným dárcem byl právě jeho otec. Na scéně se však objevuje fotografie, která naznačuje, že muž nemusí být mrtvý. Jsem na tuto detektivku zvědavá. Téma mě velmi zaujalo.



4. ROBERT LOUIS STEVENSON - PODIVNÝ PŘÍPAD DOKTORA JEKYLLA A PANA HYDA - 100,- Kč
Kdo by neznal doktora Jekylla a pana Hyda. Když jsem zjistila, že tato kniha je za pouhých 100,- Kč, musela jsem ji prostě mít. Navíc je doplněna krásnými ilustracemi Maura Cascioli. Knihu jsem nikdy nečetla, takže se na ni vážně těším. Jsem zvědavá, zda mě dokáže zaujmout kniha z konce 19. století.




5. KIERA CASS - SIRÉNA - 239,- Kč
Po úspěchu série Selekce vydala autorka knihu Siréna. Je to kniha z úplně jiného prostředí - tentokrát z prostředí oceánu. Jsem na knihu moc zvědavá, trošku mi ten příběh evokuje příběh malé mořské víly Ariel. :)



6. EDGAR ALLAN POE - JÁMA A KYVADLO A JINÉ FANTASTICKÉ POVÍDKY - 69,- Kč
Edgar Allan Poe je jeden z nejznámějších amerických autorů 19. století. Na motivy jeho povídek byl dokonce natočen film Havran z roku 2012. Kniha obsahuje 14 povídek, z nich nejznámější je právě Jáma a kyvadlo. Tohoto klasika musí mít ve své knihovně každý. :)



Jak se vám líbí výběr knih? :) Četli jste už některou z nich? Jak se vám líbila?

Andy's diary

7 komentářů:

  1. Moc pěkné kousky :) Právě jsem dočetla Grišu a jsem nadšená :) A chystám se i na Sirénu :) Tak hezké čtení přeji :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pořád si nemohu zvyknout na to, jakou má Griša obálku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Cary zivota mam rozecteny a Grisa uz tu na me taky ceka :)

    OdpovědětVymazat
  4. Podivný případ Dr. Jackylla a pana Hyda je moje srdcovka. ❤🙂

    OdpovědětVymazat
  5. Parádní přírůstky! Na Sirénu a Grišu se také chystám. Krásné čtení přeji :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kana mám doma také, přímo teda Odložený případ asi půl roku a ještě jsem se k němu nedostala, jsem zvědavá , jak píše :)

    OdpovědětVymazat
  7. Popravdě mám úplně jiný výběr knížek než ty, ale znám spostu přátel, kterým by se tyto moc líbili! Nejvíce mě zaujala kniha Siréna. :) ♥
    Krásný článek! :) ♥
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥