Filmová recenze - Fantastická zvířata a kde je najít

Název: Fantastická zvířata a kde je najít

Originální název: Fantastic Beasts and Where to Find Them

Režie: David Yates

Žánr: Fantasy

Rok vydání: 2016

Délka: 133 minut


O ČEM FILM JE: Fantastická zvířata a kde je najít je další film na motivy knih J. K. Rowling. Film vypráví o kouzelníkovi, chytači fantastických zvířat a spisovateli zároveň, Mloku Scamanderovi. Brit Mlok přijíždí do New Yorku a s sebou má záhadný kufr plný fantastických tvorů. Náhodou mu u banky jeden z tvorů uteče a Mlok se tím dostane do potíží. Ale to není zdaleka vše. Po střetu v bance si vymění kufr s Jacobem Kowalskim, který přišel požádat o půjčku na pekařství a má navlas stejný kufr. Jsou v něm však pouze koblihy a další druhy sladkého pečiva. Mloka odchytne u banky kouzelnice Goldsteinová, bývalá bystrozorka, a snaží se ho dostat na Ministerstvo kouzel. Tam se však řeší útoky na "Nečary" (Mudly), které má na svědomí tzv. Obscurus. Jak celý film dopadne? Na to se podívejte sami!

MŮJ NÁZOR: Na film jsem šla do kina s kamarádem už v prosinci. Teď jsem se na něj však dívala znovu a rozhodla jsem se, že vám o něm napíšu. Od filmu jsem moc nečekala, protože mi kolegyně říkala, že se jí tento film moc nelíbil. Ale to bylo především kvůli hlavnímu představiteli Eddiemu Redmaynovi. Osobně mi tento herec vůbec nevadil. V kině jsem viděla film ve 3D, což byla naprostá paráda. Film je úžasně zpracován, strašně se mi líbily veškeré filmařské kouzelnické triky, např. při opravování budov apod. Všichni víte, že mám slabost pro Harryho Pottera, takže není divu, že tento film mě naprosto pohltil. Ve filmu zaznívá skvělá hudba skladatele Jamese Newton Howarda. Filmu prostě nemám co vytknout, strašně jsem se bavila. Fantastická zvířata a kde je najít prostě právem patří ke kouzelnickému světu Harryho Pottera a zařadila se k mým oblíbeným filmům.

HODNOCENÍ: 95 %

TRAILER:

Andy's diary

6 komentářů:

  1. Och, ako ja zbožňujem tento film ^.^ Ihneď po pozretí, a vlastne už počas pozerania, sa zaradil medzi moje obľúbené♥♥♥ Bolo to také krásne, vtipné, napínavé a rozkošné vďaka týmto fantastickým tvorom :D No skrátka, tomuto filmu naozaj nie je čo vytknúť :))

    OdpovědětVymazat
  2. Já do něho šla až teorve teď, přeci jen HP je HP a tak jsem se trochu obávala. Eddie je famózní herec a obdivuji ho. Parádní. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na Fantastická zvířata jsem šla hlavně proto, že na ně chtěli sourozenci, taky jsem od toho moc nečekala, též mi hlavní postava a celkově ten herec nesedí :D Děj byl docela dobrý

    OdpovědětVymazat
  4. Film jsem neviděla, ale skoro všichni co na něm v kině byli si ho moc chválili! Já teda moc velký fanda Harryho Pottera nejsem, ale na tohle bych se klidně koukla! :)
    Super článek! :) <3
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasná recenze. Film se u mě zařadil mezi oblíbené. :) Film je úžasně natočený. Výběr herců je senzační. Colin Farrell coby Graves, byl úžasný. ♡

    OdpovědětVymazat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥