KNIŽNÍ TIP: 5 knih, se kterými bude podzim snesitelnější...

Hezký podzimní den. ☺

Podzim je svým způsobem krásný, miluji především barvy podzimu, kdy opadává listí ze stromů a všude je červená, žlutá, oranžová, hnědá a také trošku zelené... Miluji černý čaj s citronem, kterého si vždy udělám celou konev... Miluji dýňovou polévku a pečenou dýni... Občas je venku však velice sychravé počasí, a tak člověku nezbude nic jiného než se zavrtat do postele s dobrou knihou.

A jaké knihy si na podzim přečíst?

1. Harry Potter a prokleté dítě
Všichni víte, že jsem prostě "Potterhead". ♥ Myslím, že tento divadelní scénář je celkem povedený a k podzimu se prostě hodí, protože je lehce ponurý. Kniha vypráví příběh syna Harryho Pottera, Albuse Severuse, který se spřátelí se synem Draca Malfoye, Scorpiusem. Společně se pomocí obraceče času pokusí změnit minulost.

2. Prvok, Šampón, Tečka a Karel
Prvotina Patrika Hartla mě nadchla natolik, že se chystám přečíst si další jeho knihy. Hartl popisuje v knize příběh čtyř kamarádů, kteří se setkávají na školním srazu, kde vymyslí totálně ujetou soutěž. Hartl píše vtipně a velice čtivě. Postel a tato kniha je ideální kombinace do sychravého počasí pro všechny, kteří se rádi smějí.

3. Šest vran
Nová kniha autorky Leigh Bardugo se zaměřuje na svět grišů. Důležitým úkolem je pověřen Kaz, zloděj a lhář, který si vybere pět dalších lidí k sebevražedné misi do Ledového paláce. Pokud máte rádi napětí a hodláte strávit v posteli třeba celý den, protože se od knihy nebudete moci odtrhnout, je právě tato kniha pro vás to pravé.

4. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
Sirotčinec slečny Peregrinové skrývá mnohá tajemství. Hlavním hrdinou je Jacob, kterému jeho dědeček vypráví různé příběhy o podivných dětech, které mají různé nadpřirozené schopnosti, a o podivných netvorech. Kniha je trošku mysteriózní a dost mě bavila.

5. Kytice
Klasika od Karla Jaromíra Erbena je moje srdeční záležitost. Miluji jeho balady! Dokonce i ve škole je učím nejraději, protože k nim mám tolik co říct. ♥ A proč si je přečíst? Jsou ponuré jako podzimní počasí a navíc se vám stoprocentně budou hodit k maturitě! (Pokud ji už ovšem asi 150 let nemáte za sebou!) :D

Určitě by těch tipů bylo mnohem víc, ale ty třeba zase příště. ☺

PŘÍJEMNÉ PODZIMNÍ LENOŠENÍ.


Andy's diary

10 komentářů:

  1. Harryho jsem přečetla jedním dechem a bylo to super čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  2. S přítelem jsme viděli sirotčinec slečny Peregrinové a moc se nám líbil. Ale ty potvory si přesně pamatuju do teď... :D :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Film se mi nelíbil tolik jako kniha a hlavně tam byla část i z druhého dílu knihy. :) Ale špatné to nebylo. :)

      Vymazat
  3. ja som pekne out keď nepoznám :/ ja skôr tu školskú literatúru :) no mať volné poobedia čítam viac :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super tipy, Kytici jsem četla a na zbytek se chystám :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jeseň a knihy jednoducho patria k sebe, nedá sa nič robiť :) Milujem tie chvíle, keď sa s knihou môžem zavŕtať pod deku (s čajom v ruke) a preleňošiť tak celé popoludnie. Teraz na jeseň si plánujem opäť prečítať celého HP, lebo to je jednoducho klasika klasík :) A aj ostatné knihy na tvojom zozname majú pefektnú atmosféru na jeseň. Akurát Šesť vrán som ešte nečítala, ale už ju mám na zozname :)

    OdpovědětVymazat
  6. Harry je láska. Vyrostla jsem na něm a knihy jsou nejlepší.
    Sirotčinec jsem teda zfilmovaný neviděla, ale právě jsem dočetla druhou knihu a úplně mě pohltila, že jsem ji přečetla za tři dny.

    No a Kytice? Bože pamatuju si, jak nás na škole vzali do kina na filmovou verzi. Svatební košile a vodník byly THE BEST! Viděla jsi? Hrajou tam moc fajn herci. Hezký podívaná.

    Hezký den, Mirka

    Spoon and willpower

    OdpovědětVymazat
  7. Sirotčinec zbožňuji.. a to jak knihu, tak film :))

    OdpovědětVymazat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥