Dýňový cheesecake

Na jednu menší dortovou formu potřebujeme:

Na korpus:
  • 1 rodinné balení cereálních BeBe sušenek
  • cca 80 - 100 g másla

Na náplň:
  • 1 menší dýně hokaido
  • 500 g odtučněného měkkého tvarohu
  • 1 Lučina
  • 2 vejce
  • cukr moučka dle chuti

Na polevu:
  • 2 řádky čokolády na vaření
  • kousek tuku

Dýni hokaido omyjeme a nakrájíme na kousky, které vhodíme do hrnce naplněného vodou. Vodu přivedeme k varu a dýni vaříme asi 15 minut do změknutí. Poté vodu zcedíme a dýni tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré. Necháme chvíli vychladnout. Mezitím si připravíme korpus - cereální sušenky rozmixujeme, máslo rozehřejeme. Smícháme dohromady a vzniklým těstem naplníme formu. Dáme péct na 10 minut do trouby rozpálené na 180° C. K vychladlému dýňovému pyré přidáme 500 g měkkého tvarohu, 1 Lučinu a cukr dle chuti. Vše promícháme. Přidáme dvě celá vejce a znovu mícháme. Vzniklou hmotu vylijeme na předpečený korpus. Pečeme ještě asi 40 - 50 minut. Cheesecake vyndáme a necháme vychladnout, po vychladnutí ozdobíme rozehřátou čokoládou.

Dobrou chuť. ☺


Andy's diary

2 komentáře:

  1. Dýňový cheesecake jsem ještě nezkoušela, asi bych měla napravit :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. Já většinou dělám limetkový nebo malinový cheesecake, ale tenhle vypadá hodně dobře!


    Ráda bych Tebe a Tvé čtenářky pozvala na mou soutěž.
    soutěž o tekutou rtěnku Bellapierre

    OdpovědětVymazat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥