Na korpus:
- 1 rodinné balení cereálních BeBe sušenek
- cca 80 - 100 g másla
Na náplň:
- 1 menší dýně hokaido
- 500 g odtučněného měkkého tvarohu
- 1 Lučina
- 2 vejce
- cukr moučka dle chuti
Na polevu:
- 2 řádky čokolády na vaření
- kousek tuku
Dýni hokaido omyjeme a nakrájíme na kousky, které vhodíme do hrnce naplněného vodou. Vodu přivedeme k varu a dýni vaříme asi 15 minut do změknutí. Poté vodu zcedíme a dýni tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré. Necháme chvíli vychladnout. Mezitím si připravíme korpus - cereální sušenky rozmixujeme, máslo rozehřejeme. Smícháme dohromady a vzniklým těstem naplníme formu. Dáme péct na 10 minut do trouby rozpálené na 180° C. K vychladlému dýňovému pyré přidáme 500 g měkkého tvarohu, 1 Lučinu a cukr dle chuti. Vše promícháme. Přidáme dvě celá vejce a znovu mícháme. Vzniklou hmotu vylijeme na předpečený korpus. Pečeme ještě asi 40 - 50 minut. Cheesecake vyndáme a necháme vychladnout, po vychladnutí ozdobíme rozehřátou čokoládou.
Dýňový cheesecake jsem ještě nezkoušela, asi bych měla napravit :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Já většinou dělám limetkový nebo malinový cheesecake, ale tenhle vypadá hodně dobře!
OdpovědětVymazatRáda bych Tebe a Tvé čtenářky pozvala na mou soutěž.
soutěž o tekutou rtěnku Bellapierre