- 50 g másla
- 200 g vysokoprocentní čokolády (přes 70 %)
- 300 g hladké mouky
- 120 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- půl lžičky prášku od pečiva
- 2 vejce
- cukr moučka na obalení
Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme. Přidáme zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Poté přidáme mouku, sůl a prášek do pečiva. Vytvoříme těsto, které dáme na 1 - 2 hodiny odpočinout do lednice.
Těsto vyndáme z lednice a tvoříme kuličky, které obalujeme ve vrstvě moučkového cukru. Neoklepáváme! Dáváme je na plech vystlaný pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 - 180° C asi 8 - 14 minut.
Pečení v troubě vytvoří takovou popraskanou krustičku na povrchu. Crinkles jsou hotové, když je krustička "tvrdá", ale uprostřed jsou crinkles stále vláčné. Musíte pečení hlídat, protože jinak budou tvrdé.
Crinkles jsem snad ještě nikdy neměla :)
OdpovědětVymazatPřeji Ti krásné a šťastné Vánoce!
Nela z blogu Růžová rtěnka
Úplně si dokážu představit tu chuť, mňáám, hned bych si dala :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM