Kari rizoto s tuňákem

Na cca 4 porce potřebujeme:

  • cca hrnek a půl rýže sypané (nebo 2 pytlíky rýže)
  • 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
  • hrášek
  • kukuřici
  • kari
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • strouhaný sýr na dozdobení

Rýži si propláchneme a dáme dle návodu vařit. Do vody přidáme sůl a cca 1 vrchovatou čajovou lžičku kari. Zatímco se nám rýže bude vařit, rozhřejeme si pánev s troškou olivového oleje. Na pánvi lehce orestujeme hrášek a kukuřici. Já dělám z mražené zeleniny. Otevřeme konzervu tuňáka a přebytečný nálev slijeme. Tuňáka přidáme k zelenině a ještě lehce prohřejeme. Ke směsi přidáme uvařenou rýži. Dle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Podáváme s troškou strouhaného sýra.

Dobrou chuť! ☺


Andy's diary

7 komentářů:

  1. To vypadá hodně dobře :D Taky někdy vyzkouším :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Rizoto mám velmi ráda a tuňáka také, takže ti Andy děkuji za inspiraci a někdy tvůj skvěle vypadající receptík zkusím :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju kari, tohle by mi určitě chutnalo :)

    OdpovědětVymazat
  4. To mě nikdy nenapadlo, udělat rizoto s tuňákem, hezký recept :) Ukládám, tohle přítelovi určitě bude chutnat :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥