Špaldový koláč s hruškami

Na 8 porcí potřebujeme:

Na korpus:

  • 200 g špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • trošku třtinového cukru

Na náplň:
  • 1 odtučněný tvaroh
  • 2 vejce
  • trošku moučkového cukru
  • trošku třtinového cukru
  • 4 hrušky
  • skořice

Do mísy prosejeme 200 g špaldové mouky. Přidáme na kousky pokrájené máslo, 1 celé vejce a trošku třtinového cukru. Vše rukou zpracujeme do vláčného těsta. Těstem vyplníme koláčovou formu. Těsto propícháme vidličkou. V míse smícháme odtučněný tvaroh, 2 celá vejce a trošku moučkového cukru dle chuti. Vytvořenou tvarohovou směs nalijeme na připravené těsto. Hrušky oloupeme, omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadřinec. Hruškami poklademe připravenou tvarohovou směs, nahoru nasypeme trošku skořice a na hrušky trošku třtinového cukru, aby v troubě lehce zkaramelizoval. Pečeme na 180 - 200 stupňů asi 40 minut.

Dobrou chuť. :) 

Andy's diary

Žádné komentáře:

Okomentovat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥