Na korpus:
- 200 g špaldové mouky
- 100 g másla
- 1 vejce
- trošku třtinového cukru
Na náplň:
- 1 odtučněný tvaroh
- 2 vejce
- trošku moučkového cukru
- trošku třtinového cukru
- 4 hrušky
- skořice
Do mísy prosejeme 200 g špaldové mouky. Přidáme na kousky pokrájené máslo, 1 celé vejce a trošku třtinového cukru. Vše rukou zpracujeme do vláčného těsta. Těstem vyplníme koláčovou formu. Těsto propícháme vidličkou. V míse smícháme odtučněný tvaroh, 2 celá vejce a trošku moučkového cukru dle chuti. Vytvořenou tvarohovou směs nalijeme na připravené těsto. Hrušky oloupeme, omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadřinec. Hruškami poklademe připravenou tvarohovou směs, nahoru nasypeme trošku skořice a na hrušky trošku třtinového cukru, aby v troubě lehce zkaramelizoval. Pečeme na 180 - 200 stupňů asi 40 minut.
Dobrou chuť. :)
Dobrou chuť. :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥