Pikantní medová kuřecí křídla

Na 4 porce potřebujeme:
  • 700 g kuřecích křídel
  • 4 lžíce oleje
  • 5 lžic medu
  • 6 lžic sojové omáčky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička chili
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého barevného pepře
  • 0,5 lžičky grilovacího koření
  • 2 - 3 stroužky česneku

V míse smícháme olej, med, sojovou omáčku, mletou sladkou papriku, chili, sůl, pepř a grilovací koření. Stroužky česneku prolisujeme a celou marinádu pořádně promícháme. Kuřecí křídla opláchneme, necháme okapat. Poté je vložíme do marinády a pořádně promícháme tak, aby křídla byla marinádou celá obalená. Necháme v lednici minimálně hodinu odležet. Lepší je nechat křídla marinovat přes noc. Křídla vyskládáme na plech a přelijeme zbylou marinádou. Pečeme zkryté alobalem v troubě předehřáté na 150°C asi 45 minut. Poté odkryjeme, zvýšíme teplotu asi na 190°C a pečeme ještě asi 30 minut, dokud se nám na křídlech nevytvoří kůrčička (po 15 minutách jsem pustila horkovzdušnou troubu).

Dobrou chuť. :)



Andy's diary

2 komentáře:

  1. To vypadá úžasně, doma děláme s mamkou něco podobného :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to skvěle! Miluju kombinaci medu a něčeho pálivějšího!

    OdpovědětVymazat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥