- 700 g kuřecích křídel
- 4 lžíce oleje
- 5 lžic medu
- 6 lžic sojové omáčky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička chili
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého barevného pepře
- 0,5 lžičky grilovacího koření
- 2 - 3 stroužky česneku
V míse smícháme olej, med, sojovou omáčku, mletou sladkou papriku, chili, sůl, pepř a grilovací koření. Stroužky česneku prolisujeme a celou marinádu pořádně promícháme. Kuřecí křídla opláchneme, necháme okapat. Poté je vložíme do marinády a pořádně promícháme tak, aby křídla byla marinádou celá obalená. Necháme v lednici minimálně hodinu odležet. Lepší je nechat křídla marinovat přes noc. Křídla vyskládáme na plech a přelijeme zbylou marinádou. Pečeme zkryté alobalem v troubě předehřáté na 150°C asi 45 minut. Poté odkryjeme, zvýšíme teplotu asi na 190°C a pečeme ještě asi 30 minut, dokud se nám na křídlech nevytvoří kůrčička (po 15 minutách jsem pustila horkovzdušnou troubu).
To vypadá úžasně, doma děláme s mamkou něco podobného :)
OdpovědětVymazatVypadá to skvěle! Miluju kombinaci medu a něčeho pálivějšího!
OdpovědětVymazat