- 1 máslovou dýni
- 2 brambory
- 1 vejce
- 250 g polohrubé mouky
- 150 g hladké mouky
- sůl
- 200 g šunky
- parmazán
- 1 lžička kokosového oleje
Brambory oškrábeme, dýni oloupeme a vydlabeme střed se semínky. Vše nakrájíme na kousky a uvaříme do měkka. Po uvaření scedíme a necháme úplně vychladnout. Ještě před zpracováváním těsta, si do velkého hrnce napustíme vodu a dáme vařit. Jakmile jsou brambory i dýně studené, rozmačkáme je vidličkou na kaši. Přidáme 1 celé vejce, osolíme a postupně přisypáváme mouku. Rukama vytvoříme těsto, které se nelepí. Pracujeme rychle, aby se nám těsto "nerozteklo". Pokud těsto stále lepí, přidáme hladkou mouku. Po zpracování těsto rozdělíme na 4 části a vyválíme válečky, ze kterých krájíme nočky. Do nočků můžeme udělat vidličkou rýhy. Všechny noky vysypeme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu, poté vaříme ještě asi další 2 minuty. Nočky scedíme a necháme okapat. Mezitím si nakrájíme šunku na malé kousky, na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme 1 lžičku kokosového oleje a šunku orestujeme. Poté přidáme okapané nočky a ještě chvilku restujeme. Noky se šunkou dáme do misky a podáváme s nastrouhaným parmazánem.
Dobrou chuť. ☺
Tak tohle vypadá dost dobře :)
OdpovědětVymazatMňam! Taky jsem teď dělala noky, ale mrkvové :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Tak to v neděli vyzkouším :)
OdpovědětVymazatOhhh to je nádhera, úplně mám na ně chuť. Recept není těžký, to bych si mohla udělat. Máslovou dýni jsem ještě nevařila, vždycky koupím Hokaido protože se nemusí dlabat.
OdpovědětVymazatTerezah-style