Dýňové gnocchi se šunkou a parmazánem

Na 4 porce potřebujeme:
  • 1 máslovou dýni
  • 2 brambory
  • 1 vejce
  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g hladké mouky
  • sůl
  • 200 g šunky
  • parmazán
  • 1 lžička kokosového oleje

Brambory oškrábeme, dýni oloupeme a vydlabeme střed se semínky. Vše nakrájíme na kousky a uvaříme do měkka. Po uvaření scedíme a necháme úplně vychladnout. Ještě před zpracováváním těsta, si do velkého hrnce napustíme vodu a dáme vařit. Jakmile jsou brambory i dýně studené, rozmačkáme je vidličkou na kaši. Přidáme 1 celé vejce, osolíme a postupně přisypáváme mouku. Rukama vytvoříme těsto, které se nelepí. Pracujeme rychle, aby se nám těsto "nerozteklo". Pokud těsto stále lepí, přidáme hladkou mouku. Po zpracování těsto rozdělíme na 4 části a vyválíme válečky, ze kterých krájíme nočky. Do nočků můžeme udělat vidličkou rýhy. Všechny noky vysypeme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu, poté vaříme ještě asi další 2 minuty. Nočky scedíme a necháme okapat. Mezitím si nakrájíme šunku na malé kousky, na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme 1 lžičku kokosového oleje a šunku orestujeme. Poté přidáme okapané nočky a ještě chvilku restujeme. Noky se šunkou dáme do misky a podáváme s nastrouhaným parmazánem.

Dobrou chuť. ☺

Andy's diary

4 komentáře:

  1. Mňam! Taky jsem teď dělala noky, ale mrkvové :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. Ohhh to je nádhera, úplně mám na ně chuť. Recept není těžký, to bych si mohla udělat. Máslovou dýni jsem ještě nevařila, vždycky koupím Hokaido protože se nemusí dlabat.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥