- 1 malou cibuli
- 1 velkou mrkev
- 1 máslovou dýni
- 1 lžíci kokosového oleje
- 2 lžíce kokosového mléka
- 1 čajovou lžičku kari
- sůl
- pepř
- trošku chili
- kuřecí vývar nebo vodu (1 - 1,5 l) a 1 kostičku slepičího bujónu
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme lžíci kokosového oleje a cibuli zlehka orestujeme. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přisypeme k zesklovatělé cibuli a lehce orestujeme. Poté vše zalijeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu. Pokud nemáme vývar, do vody rozdrobíme kostičku bujónu a vaříme asi 30 minut. Poté hrnec odstavíme ze sporáku a ponorným mixérem vše rozmixujeme. Dýňový krém vrátíme zpět na plotnu a dochutíme solí, pepřem, lžičkou kari a troškou chili. Na závěr přimícháme 2 lžíce kokosového mléka, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.
Dobrou chuť. ☺
Pikantní jídla moc nemusím, ale dýňové polévky miluju :) když vynechám to chilli myslím, že mi bude chutnat :)
OdpovědětVymazatTak tohle vypadá lahodně. Nedávno jsme vařili vepřové kari s koksovým mlékem a bylo to perfektní. Na zahřátí skvělé.
OdpovědětVymazatNo a jelikož mám teď dýňovou sezonu v kuchyni. Vyzkouším i polévku.
Děkuji za tip.
Hezký den, Mirka
Spoon and willpower