Pikantní dýňová polévka s kokosovým mlékem

Na 3 - 4 menší porce potřebujeme:
  • 1 malou cibuli
  • 1 velkou mrkev
  • 1 máslovou dýni
  • 1 lžíci kokosového oleje
  • 2 lžíce kokosového mléka
  • 1 čajovou lžičku kari
  • sůl
  • pepř
  • trošku chili
  • kuřecí vývar nebo vodu (1 - 1,5 l) a 1 kostičku slepičího bujónu

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme lžíci kokosového oleje a cibuli zlehka orestujeme. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přisypeme k zesklovatělé cibuli a lehce orestujeme. Poté vše zalijeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu. Pokud nemáme vývar, do vody rozdrobíme kostičku bujónu a vaříme asi 30 minut. Poté hrnec odstavíme ze sporáku a ponorným mixérem vše rozmixujeme. Dýňový krém vrátíme zpět na plotnu a dochutíme solí, pepřem, lžičkou kari a troškou chili. Na závěr přimícháme 2 lžíce kokosového mléka, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.

Dobrou chuť. ☺

Andy's diary

2 komentáře:

  1. Pikantní jídla moc nemusím, ale dýňové polévky miluju :) když vynechám to chilli myslím, že mi bude chutnat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle vypadá lahodně. Nedávno jsme vařili vepřové kari s koksovým mlékem a bylo to perfektní. Na zahřátí skvělé.

    No a jelikož mám teď dýňovou sezonu v kuchyni. Vyzkouším i polévku.
    Děkuji za tip.
    Hezký den, Mirka
    Spoon and willpower

    OdpovědětVymazat

Ahoj. :) Děkuji za každý milý komentář. ♥